Siirry pääsisältöön

Milloin alfa-1-antitrypsiinin puutos pitää testata?

Jakso 3/3 lääkäri Helene Møller Frostin kanssa. Alfa-1-antitrypsiinin puutos jää usein huomiotta, ja arvioidaan, että vain 10 % kaikista tanskalaisista sairastuneista on saanut diagnoosin. Miten se ilmenee? Monia astma- tai keuhkoahtaumatautipotilaita hoitavat yleislääkärit, ja joillakin tulokset ovat huonoja. Osa voi sairastaa sen sijaan alfa-1-antitrypsiinin puutosta, vaikka heidän oireensa muistuttavat astmaa tai keuhkoahtaumatautia. Siksi Helene Møller Frost kehottaa yleislääkäreitä ottamaan verinäytteen alfa-1-antitrypsiinin puutoksen varalta alle 60-vuotiailta potilailta, joilla on astma tai keuhkoahtaumatauti.

Lääkäri Helene Møller Frost, Aalborgin yliopistosairaalan keuhkolääketieteen osalta kertoo siitä tässä A1R Timen jaksossa.
Video on kolmas yhteensä kolmesta videosta, joissa Helene Møller Frost kertoo alfa-1-antitrypsiinin puutoksesta.

A1R TIME on CSL Behringin toteuttama. Tavoitteemme on levittää tietoa alfa-1-antitrypsiinin puutoksesta ja luoda yhteisö kaikille, joihin diagnoosi vaikuttaa.

Lisää jaksoja

Fyysisesti aktiivisella ei-tupakoijalla voi myös olla alfa-1-antitrypsiinin puutos

Jakso 2/3 Tri Møllerin kanssa. Asiantuntijatkin erehtyvät selkeistä alfa-1-antitrypsiinin puutoksen merkeistä ja jättävät ottamatta tärkeän verinäytteen, joka voi johtaa diagnoosin. Näin kertoo tohtori Helene Møller Frost tässä A1R TIMEn jaksossa.

Sairastatko alfa-1-antitrypsiinin puutosta tai oletko oireeton?

Jakso 1/3 Dr Møllerin kanssa. Mitä eroa on sillä, että kärsii alfa-1-antitrypsiinin puutoksesta ja että on sairauden oireeton kantaja? Tohtori Helene Møller Frost kertoo.